Η ηχορύπανση υποθάλπει τις προσπάθειες τουριστικής αναβάθμισης.

June 4, 2019
Uncategorized

Η ηχορύπανση υποθάλπει τις προσπάθειες τουριστικής αναβάθμισης.

(4/6/2019) Ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου εκφράζει την έντονη απαρέσκεια του για την απροθυμία που επιδεικνύεται στη θεσμική επίλυση του τεράστιου ζητήματος της ηχορύπανσης στις τουριστικές περιοχές.

Παρά τις διαχρονικές εξαγγελίες,  που ενάγονται ίσως και στον περασμένο αιώνα, η ηχορύπανση εξακολουθεί να παραμένει στην κορυφή των προβλημάτων που αποτελούν τροχοπέδη στην όποια προσπάθεια να δημιουργηθούν συνθήκες ποιοτικού και κοσμοπολίτικου τουριστικού προϊόντος.

Εκφράζουμε πλήρη υποστήριξη στον δήμαρχο Αγίας Νάπας που αγωνίζεται για νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος και εφαρμογή μιας αποτελεσματικής ρύθμισης, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο εντός λογικών πλαισίων.

Παράλληλα κάνουμε επείγουσα έκκληση προς την εκτελεστική, όπως και την νομοθετική εξουσία να δώσουν άμεση προτεραιότητα στη ψήφιση κανονισμών για να μπορεί να εφαρμοστεί αποτελεσματικά η νομοθεσία.

Τέλος κάνουμε έκκληση στους επιχειρηματίες ψυχαγωγίας και αναψυχής να αναλογιστούν την ζημιά που προξενείται με την αλόγιστη και εκτός πλαισίων ηχορύπανση ή άλλες παρεμφερείς παραβατικές πρακτικές. Η τήρηση νόμων και κανονισμών στην παροχή υπηρεσιών ψυχαγωγίας είναι μακροπρόθεσμα  η πιο έξυπνη λύση  για όλη την αλυσίδα παροχής τουριστικών υπηρεσιών.