Ετήσιο Δείπνο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου με εξαγγελίες και βραβεύσεις

October 28, 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΥΞΕ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
Ετήσιο Δείπνο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου με εξαγγελίες και βραβεύσεις
Πραγματοποιήθηκε το 3ο ετήσιο επίσημο δείπνο του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου. Στη βραδιά, που έγινε σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα στο ξενοδοχείο Grecian Bay, παρέστησαν ο υφυπουργός Τουρισμού, βουλευτές Αμμοχώστου, δήμαρχοι, επίσημοι προσκεκλημένοι, συνεργάτες και πλήθος μελών.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κύριος Δώρος Τάκας κάνοντας τον απολογισμό του, ανέφερε ότι γενικά η χρονιά ήταν γενικά ικανοποιητική, παρά το γεγονός της κατάρρευσης του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook, εκφράζοντας την ανακούφιση για την διάσωση, έστω, του σκανδιναβικού τμήματος, που περιόρισε τις απώλειες της επαρχίας. Εκφράστηκε η ευχή να αντικατασταθούν οι απώλειες, κυρίως από αγγλική και γερμανική αγορά.
Στην ομιλία του τονίστηκε ακόμα το θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού από μη αδειούχα καταλύματα Airbnb, ενώ το πλέον ανησυχητικό είναι η αύξηση των ροών τουριστών προς τα κατεχόμενα, πέρα από τον, ήδη, οξύ ανταγωνισμό από την ίδια την Τουρκία, λόγω συναλλαγματικού πλεονεκτήματος έναντι ρουβλιού και στερλίνας, ενώ επιπρόσθετα προ των θυρών, βρίσκεται το αγνώστου συνεπειών BREXIT.
Έγινε αναφορά στην πρώτη χρονιά λειτουργίας του υφυπουργείου, και τη διάχυτη πεποίθηση πως θα αρχίσει, άμεσα και συστηματικά, η εκ θεμελίων επίλυση των αδυναμιών και προβλημάτων, προεξάρχοντος της εποχικότητας, μέσω βελτίωσης και εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος, καθώς και της γεωγραφικής διασποράς των τουριστικών αφίξεων με παράλληλη αύξηση της αεροπορικής συνδεσιμότητας.
Η αμέριστη συμπαράσταση της επαρχίας προς τον Υφυπουργό έτυχε ιδιαίτερης και σαφούς αναφοράς. Ο σύνδεσμος στηρίζει την στρατηγική επιλογή να τεθεί ψηλά ο πήχης, και δηλώθηκε η αμέριστη στήριξη στο έργο του, και η πεποίθηση πως με τη σκληρή δουλειά που γίνεται θα ρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Σε αντιφώνηση του, ο υφυπουργός Τουρισμού κύριος Σάββας Περδίος έκανε σαφή αναφορά στις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για νομοθετικές και άλλες ρυθμίσεις προς επίλυση των χρονιζόντων αρνητικών φαινομένων και προβλημάτων της ηχορύπανσης, της οπτικής ακαλαισθησίας, της ελλιπούς αστυνόμευσης, γεγονός που θα προσέδιδε στον τουρισμό τεράστια δυναμική. Η ανομία και οι παραβατικές συμπεριφορές θα έρθουν αντιμέτωπες με την τουριστική αστυνόμευση ελπίζοντας πως σύντομα θα ανήκουν στο παρελθόν, τόνισε μέσα από τα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων.
Επιπλέον ο υφυπουργός ανήγγειλε την κατηγοριοποίηση των παραλιών με σύστημα αστέρων, καθώς και ενέργειες που αφορούν στην ενίσχυση του τουριστικού μπράντ της Κύπρου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε στον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού το καθιερωμένο ειδικό βραβείο αναγνώρισης για τον ρόλο του στη τουριστική αειφορία. Ειδική τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στην Τράπεζα Κύπρου, ως μέγας χορηγός της βραδιάς. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική ψυχαγωγία από τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και την ορχήστρα του.