ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου: Διαχρονική η ανάγκη για βελτίωση συνθηκών ‘υπεύθυνων διακοπών’ και ‘υπεύθυνης επιχειρηματικότητας’

July 18, 2019

ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου: Διαχρονική η ανάγκη για βελτίωση συνθηκών ‘υπεύθυνων διακοπών’ και ‘υπεύθυνης επιχειρηματικότητας’

Η τεράστια πλειοψηφία των επισκεπτών στις τουριστικές περιοχές μας, ζουν εξαίρετες εμπειρίες διακοπών και, παρά τα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, βιώνουν την φιλοξενία μας σε ασφαλείς συνθήκες. Καλύτερη απόδειξη τούτου, είναι ο μεγάλος αριθμός επαναλαμβανόμενων αφοσιωμένων επισκεπτών στην επαρχία.

Γενικά ευχαριστημένοι, πρέπει επίσης να είναι η πλειοψηφία των απασχολουμένων και επιχειρηματιών, παρά τις κατά καιρούς αυξομειώσεις στην τουριστική κίνηση. Ιδιαίτερα ευχαριστημένοι είναι όσοι δίνουν την πρέπουσα σημασία στην παροχή ψηλών επιπέδων φροντίδας και ικανοποίησης των επισκεπτών.

Ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου έχει την άποψη ότι είναι διαχρονική ανάγκη η υποχρέωση της πολιτείας και των οργάνων της να θέσουν τις βάσεις για αποτελεσματική επίλυση φαινομένων δημόσιας τάξης. Προς τούτο, εννοείται ότι χρειάζεται αποτελεσματική νομοθεσία, πρόληψη και επιτήρηση.

Η πολιτεία οφείλει να επέμβει με συστηματικό και επαρκή τρόπο για ρύθμιση του ‘επιχειρώ υπεύθυνα’, εν πρώτοις σε νομοθετική ρύθμιση των όποιων εκκρεμοτήτων αφορούν επιχειρηματικές πρακτικές εμπορίας, ήχου, είτε αμφιλεγόμενων επιχειρηματικών πρακτικών.

Η πολιτεία και η κοινωνία καλούνται παράλληλα να παρέμβουν με συστηματικό και επαρκή τρόπο σε ρύθμιση του ‘κάνω διακοπές υπεύθυνα’, χωρίς η ατομική διασκέδαση να θέτει τη δημόσια τάξη και ηρεμία, αλλά και την καλοφημία της χώρας υπό αμφισβήτηση.
Απαιτούνται στοχευμένες ενέργειες συνεχούς πληροφόρησης, διαφώτισης και επί τόπου επιτήρηση για πρόληψη, όπως και καταστολή αρνητικών φαινομένων.

Καλείται η πολιτεία να εντείνει τις προσπάθειες της για αποτελεσματική επίλυση των ζητημάτων δημόσιας τάξης στις τουριστικές περιοχές, όπου η παρουσία χιλιάδων επισκεπτών από διαφορετικές κοινωνίες ορίζει διαφορετική προσέγγιση και μέτρα πρόληψης – καταστολής.

Τέλος καλείται η πολιτεία να προστατεύσει και να βελτιώσει τις συνθήκες για περεταίρω ανάπτυξη της τουριστικής εμπειρίας και του επιπέδου παροχής υπηρεσιών στην επαρχία μας. Χωρίς να ξεχνούμε η τουριστική βιομηχανία στην επαρχία μας ήδη καλύπτει αναμφισβήτητα τις προσδοκίες εκατομμυρίων επισκεπτών και πως, εξακολουθεί να αποτελεί την ναυαρχίδα του κυπριακού τουρισμού.
(18/7/2019)